Levendula dekor/Lavender decoration (in English at the end of the article)

Ha ezt a blogot olvasod, bizonyára te is imádod a levendulát minden mennyiségben, így a tavasz közeledtével, szeretnék most néhány lakásdekorációs tippet mutatni neked –  legyen szó akár csak a virágmintás kiegészítőkről, vagy a virág elhelyezésének módjáról a lakásban szárított vagy épp friss formában.

8-pint-and-quart-mason-jarslavenderpainted-mason-600x450

A levendula tehát mindenképp egy divatos és dekoratív díszítő eleme lehet az otthonodnak. Csak fogj néhány ilyen árnyalatú dekor tárgyat, vagy fesd őket lilára, s meglátod, hogy milyen  jól passzol más hasonló színű dologhoz is a lakásban.

lavender-decor

Pl. egy halványlila váza jól mutat egy levendula mintás asztalterítőn, s ha a szobában még a komódon elhelyezel egy szárított levendula csokrot, vagy kis lila illatos zsákocskát akasztasz a kilincsekre, teljes lesz az összhang.

Így könnyen vintage vagy épp shabby chic stílust kölcsönözhetsz otthonodnak, függően attól, hogy milyen egyéb kiegészítőket, s bútorokat használsz a belső tér kialakításához.

lavender

De lássuk csak, mikre használhatod még ezt  szuper növényt?

A szárított levendula trendi ajtókoszorú – ráadásul nemcsak kör, hanem szív formában is kapható manapság egyre több helyen, ami szerintem különösen jól illeszkedik a romantikus otthonokhoz.

door-decor

Emellett rovarok távol tartásához, s a ruhák friss illatához sem árthat 1-1 kis zsák belőle.

lavender soap with fresh flowers

A kertedben vagy épp az erkélyeden egy country stílusú kaspóban, esetleg egy vázában is jól mutathat! Maga a növény egy csinos kis bokor ezüstszínű levelekkel és lila virágokkal, amely típustól függően nőhet alacsonyan, vagy akár szinte kisebb fának is, s ha közösnéges levendulát választasz, azt akár még kezdő kertészként is könnyű kezelni.

lavender-at-home-600x1067

Aromaterápiás hatása is jól ismert, nyugtató hatása miatt a hálószobába tökéletes választás lehet, hiszen a levendula illata segít jobban aludni és nyugtató hatással is bír. Ha citrom aromával kombinálod, segíthet a koncentrálásban és a felfrissülésben is.

lavender-bouquet.jpg

Azt hiszem, sorolhatnám még, hogy hol érdemes használni a levendulát a lakáson belül és kívül, de szerintem annál jobb indok senkinek sem kell, minthogy egyszerűen csak szép és kellemes hatást kelt otthonunkban.

Lavender decoration

The lavender flowers are tender and beautiful and it is a great choice for interior decorations. You can have dried lavender in a vase in your living room or dining room. The gentle lavender color is great as an accent. It is suitable for any space, because it suits other colors and looks great. Pick some home accessories in this color to add interest like wall stickers, vases or anything you would like to have in your interior. There are plenty of décor items which feature lavender, because it is very popular in vintage and shabby chic fabrics and items.
Dried lavender is perfect for a door wreath too. You can also put the dried flowers in your warderobe to keep insects away and give your clothes nice, fresh smell.
It looks good in your garden or even your balcony. The plant is a beautiful bush with silver leaves and purple flowers. Depending on the type of lavender it can grow low or like a small tree.
Lavender is also used in aromatherapy it has calming properties, so it is the perfect plant for your bedroom. The smell of lavender will help you sleep better and will calm you down. If you combine lavender with lemon aroma you will get a combination, which helps you concentrate and feel refreshed.
I think it is a really beautiful plant and can make more beautiful your home.

Forrás: http://www.inmyinterior.com/lavender-home-decoration-ideas/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s